Το νηπιαγωγείο που αγάπησα

Ονομάζομαι Βασιλική Τζήκου. Εργάστηκα σαν Νηπιαγωγός σε σχολεία των Γρεβενών, Θεσσαλονίκης, Αττικής και τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια στο 2o Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

Το να γίνω Νηπιαγωγός ήταν η πρώτη και μοναδική μου επιλογή, για την οποία ποτέ δεν μετάνιωσα κι αν μπορούσα να γυρίσω τα χρόνια πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα. Κριτήριο επιλογής η ΑΓΑΠΗ για τα παιδιά και μετά από 35 χρόνια, αποχωρώντας από την υπηρεσία, κρατώ στην καρδιά μου σαν θησαυρό  την άδολη ΑΓΑΠΗ στα αθώα μάτια των μικρών μαθητών μου.

Πλοηγός στο εκπαιδευτικό μου έργο και πάλι η ΑΓΑΠΗ, μα δεν έφτανε μόνο αυτό. Τα πρώτα χρόνια;Δύσκολα….τα εποπτικά μέσα, το παιδαγωγικό  υλικό, οι πηγές για να αντλήσεις ιδέες, η βιβλιογραφία και η υλικοτεχνική υποδομή των Νηπιαγωγείων ελλειπής. Χρειάστηκε να καταβάλλω  μεγάλη ατομική προσπάθεια για να ανταποκριθώ στο έργο μου, αλλά και συνεργασία με άξιες συναδέλφους που συνάντησα στα σχολεία που εργάστηκα και τις ευχαριστώ για όσα μοιράστηκαν μαζί μου.

Η μητρότητα μου έδωσε ένα μεγάλο κίνητρο, φροντίζοντας να έχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επάρκεια για να προσφέρω στους μαθητές μου όσα θα ήθελα να κάνουν για τα δυο μου παιδιά οι δάσκαλοί τους. Η φοίτησή μου στο Μαράσλειο Διδασκαλείο ήταν ένας μεγάλος σταθμός που εκτός από την επιστημονική στήριξη, μου παρείχε τη δυνατότητα για δυο χρόνια να βρεθώ με συναδέλφους με ανοιχτά μυαλά που δεν σε  έβλεπαν αντατωνιστικά και η μια συμπλήρωνε ό, τι άρχιζε η άλλη.

Τα λόγια του Τόμας Φούλερ << Αν έχεις γνώσεις δώσε από το φως τους στους ανθρώπους σου για να ανάψουν τις δάδες τους >> για μένα  έγιναν αυτοκοπός. Έτσι το σχολείο, η τάξη, το μάθημα με ανοιχτές πόρτες τόσο για τις συναδέλφους όσο και για τους γονείς ήταν το δικό μου μοτο.

Έχοντας αυτό στο μυαλό μου δημιούργησα αυτό το Blog με την κρυφή ελπίδα πως μπορεί να προσφέρω ένα μικρό λιθαράκι βοήθειας στις νέες συναδέλφους στο δύσκολο εκπαιδευτικό τους έργο.

Εν ευθέτω χρόνο θα αναρτήσω υλικό με ιδέες και προτάσεις για σχέδια εργασίας, εικαστικά, γιορτές στο Νηπιαγωγείο, φύλλα εργασίας για τη γλώσσα , φωτογραφικό εποπτικό υλικό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: